Papier pakowy

Papier pakowy to papier w formie arkusza, przeznaczony do pakowania artykułów spożywczych, cukierniczych i innych. Jest ekonomiczny i wytrzymały. Poza najbardziej oczywistą funkcją, czyli pakowaniem, pełni rolę przekładek na półkach czy paletach w magazynach. Oferujemy różnego rodzaju papiery.

Papier gazetowy

Papier pakowy o kremowej barwie, gramaturze 45g/m2. Posiadający małą wytrzymałość mechaniczną. Bardzo popularny z uwagi na niską cenę, stosowany w szerokim zakresie, nie tylko do druku gazet. Można na nim drukować ulotki, broszury, tanie książki.

Papier siarczanowy (bielony)

Śnieżnobiały papier pakowy o gramaturze 35, 40 g/m2. Jego charakterystyczne cechy to wysoka wytrzymałość mechaniczna i duża białość. Dzięki nim jest atrakcyjnym materiałem do pakowania, szczególnie wyrobów ciastkarskich.
Papier bielony

Papier silikonowy

Papier pakowy tłuszczoszczelny, dwustronnie pokryty silikonem spożywczym, który powoduje, że papier nie przywiera do półproduktów piekarniczych i wypieków. Stworzony z myślą o ułatwieniu życia piekarzom. Stosuje się go do wykładania form piekarniczych. Po upieczeniu ciasta wystarczy go wyrzucić, co pozwala oszczędzać czas i detergenty, służące do ich mycia. Oczywiście wytrzymuje wysoką temperaturę przy zachowaniu swoich właściwości, co jest konieczne przy pieczeniu. Ekonomiczny, bo nadaje się do wielokrotnego użytku.
Papier niebielony (natron)

Papier niebielony (natron)

Papier pakowy brązowy, o gramaturze od 40g/m2 do 100g/m2, służący głównie jako papier pakowy w różnych gałęziach przemysłu: meblarstwie, lakiernictwie, budownictwie, czyli tam, gdzie trzeba tanio a skutecznie zabezpieczyć towar przed zniszczeniem.

Papier pokryty folią

Jednostronnie pokryty folią PE, łączy właściwości papieru i folii, trudny do utylizacji, nie przepuszcza tłuszczu, wilgoci, używany do pakowania produktów żywnościowych, które mogą wydzielać wilgoć: mięsa, serów, ryb. Świetna alternatywa dla nieapetycznych torebek foliowych.
Papier pokryty folią

Papier do pieczenia

To papier pakowy w arkuszu, przeznaczony do wykładania blach. Jest to papier dwustronnie silikonowany, dzięki jego właściwościom, wyroby piekarnicze nie przywierają do niego. Papier służy do wielokrotnego użytku i nadaje się do pieczenia kilka razy, zachowując te same właściwości. Ułatwia pracę piekarzy i cukierników.
Papier do pakowania ciast

Papier do pakowania ciast

To papier pakowy śnieżnobiały, do kontaktu z artykułami spożywczymi, występujący w gramaturze od 28g/m2 do 40g/m2. Papier pochodzący z czystej masy celulozowej, specjalnie produkowany do pakowania żywności, wyrobów piekarniczych, ciastkarskich, słodyczy, czekolady, warzyw i owoców.

Papier śniadaniowy

Produkowany przez naszą firmę wykonany jest z bardzo dobrej jakości półpergaminu o gramaturze 25g/m2 oraz posiada atest PZH.
Papier śniadaniowy